You found me!
BannerKRFF_2

Bleck nam afgelopen vrijdag 8 november 2013 plaats in de jury van het Unicef Kinderrechten Filmfestival te Leiden. Unicef brengt doormiddel van dit landelijk festival jonge filmmakers in contact met het onderwerp kinderrechten.

(de burgemeester van Leiden opende het filmfestival) 

In totaal hadden 350 kinderen uit Leiden hun eigen filmpje gemaakt met assistentie van een professionele filmcoach. Zij hebben les gehad via het online filmlab van het UKRFF en hulp gekregen van een filmcoach die een dag naar school is gekomen. De kinderen kregen les in het gebruik van de camera, verschillende soorten shots, acteren, regisseren en het schrijven van een script.

(de kinderen wachten in spanning op de vertoning van de door hen gemaakte films)

Alle films hebben als thema een van de kinderrechten. De kinderen hebben zelf het script geschreven en daarmee ook gezien dat je met het maken van een film een boodschap kunt overbrengen op het publiek. De taak voor de jury is het bekijken van de films en het vervolgens beoordelen daarvan.  In totaal heeft het UKRFF zo’n 20 premières in heel Nederland en worden er 400 filmpjes gemaakt.

Bekijk hier de website van het UKRRF.

 

 

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>