You found me!

De week van de mediawijsheid

Om mediawijsheid in het onderwijs te integreren is MediaMasters2013 ontwikkeld. Een levensechte media-ervaring voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs waarin kinderen tijdens de Week van de Mediawijsheid met de hulp van ouders, leerkrachten en bibliotheken ervaren hoe ze op een kritische en leuke manier met media om kunnen gaan. Het is een interactieve ervaring die gedurende de week onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond door leerlingen gespeeld kan worden.

Doordat echte mediakanalen (bestaande kranten, tv-programma’s, social media, sites van mediapartners) worden meegenomen in het verhaal, vervagen we bewust de scheidingslijn tussen realiteit en fictie. Hierdoor komen de mogelijkheden en mogelijke risico’s van media opeens we heel ‘gevaarlijk’ dichtbij. De ‘Media Master’ (voor iedere leerling één) is uiteindelijk het bewijs dat de kinderen in staat zijn geweest in een laboratoriumsituatie alle kennis en vaardigheden die ze opgedaan hebben in de praktijk te brengen.

Bleck ontwikkelde 5 korte films voor MediaMasters 2013. Storytelling met video voor het onderwijs!
We bedachten de karakters en creërden daarmee de kapstok voor de gehele leerbeleving. Een samenwerking met mediawijsheid.net (NTR, Kennisnet, Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB), het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en ECP) en het game bedrijf Flavour.

Bekijk hieronder snel de trailer:

 

 

 

Of bekijk hier de website van MediaMasters 2013